Mecanic constructii si masini rutiere

Mecanic constructii si masini rutiere

Cine sunt si cu ce se ocupa? Mecanicul care lucreaza în constructii si cu masinile rutiere repara vehiculele industriale folosite în constructii, cum ar fi excavatoarele, macaralele, încarcatoare cu cupe etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa repare si sa întretina toate masinile folosite în constructii. Executa lucrari similare cu cele ale mecanicului de masini dar se specializeaza în setarea si întretinerea masinilor de mari dimensiuni folosite pentru transportul unor încarcaturi grele, pamânt, pietre, cum ar fi camioane basculante, macarale, buldozere, escavatoare, perforatoare, tavaluguri compresoare si alte masini folosite la pavaj si turnarea asfaltului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Oriunde se executa lucrari de constructii cu masini de acest gen, asadar nu exista un loc de munca fix, se lucreaza în diferite medii, în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? O serie de unelte si materiale de reparatii; seturi de chei de piulite, buloane, surubelnite, macarale, lanturi, grasimi, uleiuri etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de formare profesionala initiala în domeniu, ar fi si mai bine sa aveti o pregatire ulterioara în întretinerea masinilor auto-propulsate sau în constructia de automobile. Promovarea în functie se face pe baza experientei acumulate ti prin specializarea în alte tipuri de mecanica, masini pneumatice sau hidraulice. Mecanicul poate fi promovat ca sef de fabrica sau sef de întretinere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?