Oier si crescător de capre

Oier si crescător de capre

Cine sunt si cu ce se ocupa? Oierul sau caprarul sunt persoane specializate în îngrijirea si cresterea diferitelor tipuri de oi si capre. În aceasta categorie poate intra si vacarul.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa aiba grija de animale, sa le hraneasca, sa le curete si uneori sa le aplice tratamente si prim ajutor în caz de boli minore sau de raniri usoare. Sa aiba grija ca animalele lasate în grija sa nu se piarda, sa nu manânce plante otravitoare sau sa bea apa poluata. Trebuie sa împerecheze animalele si sa le ajute la fatare; are grija de pui. Mulge femelele, castreaza masculii, tunde oile si taie si jupoaie animalele pentru vânzare. Curata saivanele sau staulele sau alte adaposturi folosite pentru animale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În principal în aer liber. Trebuie sa faca drumuri lungi în fiecare zi, în cautare de locuri bune de pasunat si apa pentru animale. Puteti suferi împunsaturi de insecte sau puteti sa faceti insolatie din cauza expunerii îndelungate la soare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Câini antrenati special pentru turme de oi sau capre.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu se cere o pregatire speciala pentru aceasta ocupatie; totusi, trebuie sa aveti practica în cresterea animalelor. Sa fiti atent sa evitati eventualele riscuri pentru turma. Avansarea în meserie este posibila numai în cadrul fermelor industriale, unde puteti ajunge la functia de administrator de turma, cireada etc.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?