Bucătar practicant / ucenic

Bucătar practicant / ucenic

Punerea pe plită a pâinii feliate
Punerea pe plită a pâinii feliate Așezarea pe grătar a bucăților de carne de pui Folosirea grătarului electric Tocarea cepei pentru salată

Cine sunt si cu ce se ocupa? Practicantul sau ucenicul bucatar presteaza munci simple pe lânga persoana pe lânga care a fost desemnata pentru a o ajuta. Exista o gama larga de titluri pentru a desemna aceasta pozitie, în functie de dimensiunea unitatii si de tipul de mâncare pregatit. Unii sunt cunoscuti sub numele de "asistent bucatarie", desi se ocupa mai putin de gatit si mai mult de spalatul vaselor si de curatenie, altii (cel putin în Marea Britanie) sunt cunoscuti sub numele de "sef adjunct" sau "bucatar asistent".

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa taie si sa pregateasca ingredientele pentru mâncare, sa curete si sa taie zarzavaturi si fructe, sa pregateasca feluri mai simple, sandvisuri si salate, sa gateasca feluri simple de mâncare, sa curete vesela de bucatarie, sa curete si sa faca ordine pe tejghele, în camara si camera frigorifica, sa depoziteze pe rafturi produsele alimentare si conservele, sa umple olivierele cu ulei, solnitele cu sare etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Locul de munca poate fi în spatii mici unde se lucreaza în miros de mâncare. Se lucreaza la temperaturi înalte cum sunt la bucatarie sau la temperaturi joase, cum sunt cele din camerele frigorifice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cutite, tigai, oale, tavi mari; diferite ustensile si masini de bucatarie a caror folosire gresita poate provoca accidente.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti o calificare de baza. Ocupatia este de obicei primul pas pentru cei care au absolvit o forma de instruire profesionala în domeniul gatitului sau al managementului hotelier si sunt angajati pentru prima data ca ucenici.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?