Arbitru

Arbitru

Cine sunt si cu ce se ocupa? Arbitrul este persoana care arbitreaza în competitii sportive si aplica regulile jocului respectiv.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asigure aplicarea corecta a regulilor la un eveniment sportiv; sa actioneze ca arbitru final impunând sanctiuni acolo unde este necesar, sa aprecieze cât de grav s-au încalcat regulile de joc. Sa urmareasca întregul joc cu atentie la fiecare neregularitate; sa tina cronometrul si sa stabileasca întreruperea jocului; sa hotarasca cu cât timp poate fi prelungit jocul când un incident a obstructionat desfasurarea normala a competitiei - daca sportul respectiv are reguli referitoare la durata jocului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în costum special de arbitru, diferit de al celorlalti jucatori. Va puteti confrunta cu ostilitati din partea jucatorilor si a publicului care poate sa nu fie de acord cu deciziile dumneavoastra. Se lucreaza de obicei în aer liber, în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Fluier, semnale vizuale, steaguri, cartonase galbene si rosii, fise de scor etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de un nivel de educatie care sa va permita sa va exprimati corespunzator si de o cunoastere aprofundata a regulilor jocului. Arbitrii cu mai multa experienta pot deveni arbitri internationali sau presedinti ai unei confederatii sportive.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?