Muncitor / încărcător mobilă

Muncitor / încărcător mobilă

Ambalarea pieselor de mobilier
Ambalarea pieselor de mobilier Etichetarea mobilierul de vânzare Protejarea suprafețelor fragile ale mobilierului Transportarea pieselor de mobilier către standurile de lucru Verificarea funcționării părților mobile ale dulapurilor Transportul la bancul de prelucrare a materiei prime

Cine sunt si cu ce se ocupa? Încarcatorul de mobilier este persoana care se ocupa cu mutatul mobilierului dintr-un loc în altul.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dezasambleze si sa desfaca piesele de mobilier din case, birouri etc.; sa încarce piesele de mobilier în dube sau în camioane de transport, sa aiba grija de piesele încarcate sa nu se deterioreze pe perioada transportului sau descarcarii la destinatie; sa descarce bunurile cu ajutorul frânghiilor de tractiune, sa le transporte la locul de asamblare si sa le asambleze din nou; sa protejeze piesele care se pot deteriora sau strica usor; sa le puna în cutii pe durata transportului; sa distribuie încarcatura în camioane în asa fel încât sa asigure stabilitatea necesara întregii încarcaturi; sa transporte în siguranta piesele de mobilier la destinatie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca necesita efort fizic considerabil, sunt riscuri de vatamari corporale, se lucreaza în praf, cu riscuri de cadere pentru o serie întreaga de obiecte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Frânghii de ridicat, stivuitoare, masini de etichetat, paturi, diferite cutii si materiale de împachetat, foarfeci, cutite, benzi de izolat si de lipit etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti studii elementare - nu exista calificare speciala pentru aceasta meserie. Promovarea înseamna trecerea într-o munca mai putin solicitanta fizic, cum ar fi sofer de camion de transport mobila, daca aveti carnet de conducere si aptitudinile necesare. Trebuie sa aveti o sanatate perfecta - sa puteti ridica si manipula obiecte grele - lucru foarte important. Caracteristicile personale de care aveti nevoie sunt forta fizica si rezistenta la efort. Trebuie sa stiti sa va orientati în spatiu, deoarece munca presupune capacitatea de a evalua spatii si volume.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?