Maistru / mecanic de nave

Maistru / mecanic de nave

Reglarea debitului pompelor de santină
Reglarea debitului pompelor de santină Înregistrarea presiunii uleiului la motorul diesel Pornirea electroagregatului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Maistrul de nave sau mecanicul de nave asambleaza si repara navele.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asambleze componentele din otel sau din alt metal si sectiunile si placile de metal pentru a forma unitati sau subunitati complete, folosind sudura de prindere, fixarea cu buloane sau alte metode si sa repare corpurile navelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În santiere navale, docuri, sau chiar pe nava. Munca se face si în interior si în aer liber, în conditii de vreme schimbatoare, se lucreaza în schimburi, în zgomot, pulbere metalica si uneori în conditii de temperaturi foarte înalte sau pe vreme rea.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite tipuri de instrumente pentru reparatii, echipamente si masini pentru lucrul cu metalul: echipament de curatare pentru îndepartarea excesului de sudura, a ruginii, a tartrului si a altor materiale de pe suprafete sau partile metalice prin suflare cu aer sau prin alte tehnici similare, diferite tipuri de echipamente de sudura, prese hidraulice, foarfeci, lampa de sudura, mandrine, perforatoare etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa fiti specializat în repararea si constructia de nave. Calitatile cerute sunt sa aveti cunostinte tehnice, orientare în spatiu, coordonare a miscarilor, dexteritate manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?