Herghelegiu

Herghelegiu

Cine sunt si cu ce se ocupa? Grajdarul are grija de caii dintr-un grajd (sau o scoala de calarie).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa hraneasca caii cu nutret corespunzator, sa-i scoata afara la exercitii, sa-i tesale, sa-i spele, sa-i potcoveasca, sa-i despaducheze si sa-i trateze în cazul unor raniri sau boli usoare. Sa asiste iepele în momentul în care fata si sa aiba grija de mânji. Poate sa raspunda, de asemenea, de harnasamente, sei, scari de sa etc. si sa ajute la pregatirea curselor de cai. Sa curete grajdurile, sa înlocuiasca asternuturile când este nevoie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Mediul de lucru este murdar si cu mirosuri puternice uneori. Puteti fi expus la întepaturi de insecte, purici sau capuse.

Ce instrumente / echipamente folosesc? O serie de materiale cum ar fi fân, paie si furaje preparate. Piepteni, perii si cârpe, materiale de lustruit si de curatat, lopeti si maturi.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu aveti nevoie de o scoala speciala. Experienta se câstiga odata cu munca si cu crescutul animalelor. Avansarea în cariera poate fi obtinuta în ferme mari unde se cresc animale sau în grajduri mari pentru cai pentru curse unde puteti dobândi functia de grajdar sef, maistru, director etc. Unii grajdari care lucreaza în grajduri pentru caii de curse pot avansa devenind instructori si îsi pot deschide propria unitate. Va puteti specializa în domeniul veterinar, dar pentru aceasta este nevoie de studii superioare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?