Operator sondaje de opinie

Operator sondaje de opinie

Prezentarea unui intervievat la chestionarul standard
Prezentarea unui intervievat la chestionarul standard Notarea răspunsurilor subiectului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Efectueaza anchete pentru a afla care este opinia publicului cu privire la chestiunile ridicate de organizatii, companii sau guverne.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa primeasca instructiuni pentru îndeplinirea anumitor sondaje, sa ia interviuri acasa sau în alte locuri adecvate; sa întocmeasca chestionare pentru a obtine datele cerute de sondaje, recensaminte, statistici etc., sau sa le foloseasca drept elemente de sprijin în interviurile luate prin telefon sau personal; sa explice oamenilor intervievati cum se interpreteaza chestionarele, daca exista dificultati; dupa completarea chestionarului, sa verifice daca datele sunt complete, daca nu s-au facut greseli la completare etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În contact cu oamenii, la ei acasa, pe strada, în magazine sau prin telefon. Uneori cei solicitati nu sunt dispusi sa colaboreze sau au o atitudine ostila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Chestionare, plicuri, carti de telefon, telefoane si computere, în special baze de date si tabele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de un nivel de învatamânt de baza, desi este de dorit sa fi absolvit liceul. În functie de tipul de sondaje sau studii, s-ar putea sa fie necesar sa aveti si cunostinte de statistica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?