Producător de înghetată

Producător de înghetată

Cine sunt si cu ce se ocupa? Face înghetate naturale folosind lapte, zahar si fructe ca ingrediente de baza.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa prepare înghetata din lapte, zahar, fructe si alte ingredient; sa le amestece corespunzator, sa pasteurizeze amestecul. Pentru a zdrobi celulele de grasime, trebuie sa treaca compozitia prin omogenizator; apoi toarna compozitia în masina de congelat si amesteca compozitia batând-o mereu pâna când produsul dobândeste consistenta ceruta; decoreaza înghetata cu fructe confiate, înghetate, cu ciocolata, cu alte ingrediente. Poate amesteca înghetata cu diferite siropuri sau bomboane obtinute prin metode traditionale. Întrucât procesarea înghetatei a devenit mecanizata si adaptata productiei de masa, meseria este foarte rar facuta în maniera traditionala.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În laboratoare speciale unde se prepara înghetata, unde se lucreaza în conditii stricte de igiena, cu echipamente curate, pentru prevenirea contaminarii alimentelor. Mediul de lucru implica temperaturi scazute si umiditate mare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Mixere, spatule, echipament de masura, linguri.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Nu exista specificatii referitoare la nivelul de studii; de obicei, calificarea la locul de munca este suficienta. Experienta si calificarea se dobândesc prin practica la locul de munca sau cursuri de specializare în domeniu.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?