Bonă / educatoare în cresă sau grădinită

Bonă / educatoare în cresă sau grădinită

Explicații ale copiilor după desene
Explicații ale copiilor după desene Învățarea desenului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Bona are grija de copii la domiciliul lor când parintii sunt la serviciu sau sunt angajati în alte activitati. Educatoarea poate fi si bona, dar poate lucra si cu copii de aceeasi vârsta în crese sau gradinite de copii. Ambele ocupatii necesita calificari similare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa ajute copiii în timpul zilei sa-si pregateasca hainele, sa se îmbrace si sa manânce; îi duce la scoala si-i ia de la scoala; îi însoteste în timpul lor liber (în parcuri, gradini publice, îi duce la film etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara fie la domiciliul copiilor, fie în alte locuri, în functie de activitatea desfasurata. Unele bone locuiesc chiar cu familia copiilor, sau merg în vacanta cu familia, devin parte a familiei, altele lucreaza numai ziua, când parintii sunt la serviciu. Programul poate fi prelungit, adesea depasind orele obisnuite de lucru, inclusiv în week-end-uri.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Carti si reviste de citit, video-casete cu desene animate, jucarii, jocuri, vase, farfurii si tacâmuri.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu (sa aveti practica în domeniu, sa cunoasteti teoretic aceasta meserie); cursul trebuie sa aiba o durata de cel putin 6 luni, probabil un an sau mai mult. La finalul cursului în functie de cerintele tarii unde practicati meseria, puteti obtine un certificat sau o recomandare referitoare la caracterul dumneavoastra. În unele tari, de exemplu în Marea Britanie, ocupatia implica verificarea de rutina a cazierului judiciar, pentru a exista siguranta ca nici o persoana care a abuzat de copii în trecut sa nu poata ocupa o astfel de functie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?