Dispecer de taximetre

Dispecer de taximetre

Folosirea stației de emisie-receptie
Folosirea stației de emisie-receptie Consultarea hărții orasului pentru localizarea unei comenzi

Cine sunt si cu ce se ocupa? Datoria dispecerului de taximetre este de a prelua telefonic comenzile de la clienti si de a le distribui taximetristilor din retea.

Care sunt îndatoririle postului? Sa raspunda la telefon, sa transmita prin radio sau telefon soferilor comenzile clientilor, sa verifice ce masini sunt libere si unde sunt plasate acestea, daca este necesar, sa stabileasca locul si ora de întâlnire dintre taximetrist si client.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? La sediul companiei de taximetre (în birouri sau încaperi similare. Dispecerii de taxi lucreaza în schimburi, stând tot timpul jos, cu castile pe urechi, notând în scris amanunte legate de comenzi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Casti, echipament audio, telefon mobil si retele de telefonie mobila, harti pentru verificarea rutelor si îndrumarea soferilor care se ratacesc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin liceul (sau o scoala profesionala). Sa puteti comunica cu ajutorul echipamentului din dotare, schimbând legatura de la sofer la client, sa aveti reactii rapide, sa fiti o persoana politicoasa.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?