Preot / pastor / cleric

Preot / pastor / cleric

Preot ortodox în altar
Preot ortodox în altar Călugăr anunțând la toacă slujba de seară Preot ortodox aducând din altar odoarele

Cine sunt si cu ce se ocupa? Clericii au diferite obligatii în functie de religia din care fac parte, dar pastorul sau preotul sau rabinul etc., (catolici, protestanti, evrei, musulmani etc.), conduc de obicei comunitatea locala de enoriasi afiliati unei anumite religii, predica, tin slujbe religioase si ceremonii si exercita un fel de îndrumare pastorala într-o anumita comunitate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa tina predici la serviciile religioase, sa conduca ceremonii religioase (nunti, botezuri, funeralii, confesiuni), sa conduca diverse comunitati sau grupuri religioase, sa îndeplineasca o serie de sarcini administrative, sa ofere servicii pastorale pentru comunitatea locala sau regionala inclusiv sa dea sfaturi personale si sa consilieze enoriasii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În biserica, sinagoga, moschee, sau alte cladiri religioase. Acesti oameni sacrifica propriile interese în slujba servicii oamenilor; munca în aer liber si peste orele de program este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Carti religioase si echipament ceremonial. Unii conducatori religiosi folosesc radio si televiziunea sau media film, precum si contactul fata în fata pentru a educa enoriasii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate de teologie, în functie de religia pe care o aveti. Credinta religioasa este imperativa, sa fiti gata de sacrificiu de sine în folosul altora, sa credeti, sa aveti atitudine pozitiva fata de oameni si umilinta. În unele religii (cum este catolicismul) celibatul este obligatoriu în caz de alegere a acestei cai. Alte religii nu accepta femeile sau homosexualii în asemenea posturi.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?