Electrician minier pentru echipamente de mare putere

Electrician minier pentru echipamente de mare putere

 Reparații la o stație de transformare
 Reparații la o stație de transformare  Controlul unui contactor  Controlul dulapului de distribuție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Electricianul minier care lucreaza cu instalatii si echipament grele instaleaza, dezasambleaza, regleaza, inspecteaza si repara echipamentul electric minier.

Care sunt îndatoririle postului? Activitatile constau în reparatii uzuale de întretinere si exploatare a echipamentului electric din mine (întrerupatoare de circuit, contactori, panouri electrice, sisteme electromagnetice de frânare, telefoane de mina etc.) - fixarea si dezizolarea cablurilor electrice, întretinerea si repararea sistemelor de iluminat în mina, instalarea, dezasamblarea, reglarea si înlocuirea partilor componente ale masinilor si ansamblelor (de exemplu, transformatoare de mina), inspectii ale acestora si ale altor masini din mina, controlul si asigurarea lor, lucrul în instalatie, reglarea, înlocuirea si inspectia partilor independente ale masinii, cum ar fi sisteme de control cu microprocesor pentru munca de extractie sau pentru statiile de încarcare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face în mediul minier, în subteran si uneori în mine de suprafata. Conditiile de munca pot fi uneori dificile. Se lucreaza cu obiecte la care se ajunge cu greu, în zgomot si praf, în conditii de vreme schimbatoare si în echipe care lucreaza în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Printre cele mai folosite instrumente sunt cele manuale si instrumentele pentru munca de inginer electronist, echipamente de testare si detectare, precum si lampi indicatoare, echipamente de masurat si de diagnosticat. Trebuie sa aveti dexteritate si rapiditate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?