Supraveghetor de sector (mine si cariere)

Supraveghetor de sector (mine si cariere)

 Operarea unui dispozitiv de semnalizare și comunicare
 Operarea unui dispozitiv de semnalizare și comunicare  Raportarea la dispeceratul de producție cu privire la progresul străpungerii  Înregistrarea stării alarmei de incendiu

Cine sunt si cu ce se ocupa? Supraveghetorul de sectie controleaza si organizeaza munca unei anumite sectii date în primire într-o mina sau cariera. Poate fi numit si "capitan de mina".

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: activitati de sapare tuneluri si puturi, de extractie carbune si alte minerale, de transport miner, reparatia si întretinerea mijloacelor de munca. Sa supravegheze munca altor muncitori si sa se asigure ca regulile de protectie a muncii sunt respectate. Sa examineze echipamentul si sa inspecteze sectiunile pentru prevenirea pericolelor si a ventilatiei proaste.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În mine si la suprafata lor, în zgomot si murdarie. Munca se desfasoara în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Panou de control, computer si echipament de control, sisteme de semnalizare, lampa minerului si alte echipamente de siguranta.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Studii superioare obligatorii, abilitate de reactie rapida, abilitate de a organiza oamenii si de a câstiga respectul acestora. Trebuie sa aveti cunostinte tehnice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?