Mecanic / instalator minier

Mecanic / instalator minier

 Întreținerea combinei
 Întreținerea combinei  Lăcătuș - ajustarea echipamentului  Coaserea benzii  Nituirea curelei transportoare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Mecanicul minier lucreaza cu metale si masini în mine.

Care sunt îndatoririle postului? Reparatii si întretinere de rutina pentru mecanismele si echipamentul minier, cum ar fi locomotive de mina, carucioare, benzi transportoare, mecanisme de extractie, control la usile minei, pompe hidraulice, echipamente de sapare si extractie, instalatii, dezasamblari, asamblari, înlocuirea si inspectarea mecanismelor si a echipamentelor selectate, cum ar fi mecanisme de alimentare, parti componente ale concasoarelor, vinciuri de mina, sine pentru carucioarele din mina si alte echipamente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în mine, unde este praf si conditii de lucru dificile, cu obiecte la care uneori se ajunge cu greutate.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca este de obicei facuta cu diferite instrumente manuale pentru reparatii si întretinere, instrumente de masurat si diagnosticat, echipament de sudura, foreze, concasoare, masini de îndoit etc. si, bineînteles, munca manuala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Formare profesionala în domeniu, dexteritate manuala, imaginatie tehnica si acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?