Electrician

Electrician

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de electrician consta în a fixa, ajusta si repara uzine si echipamente electrice si electromecanice si/sau a supraveghea pe altii în acest domeniu.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ fixarea, reglarea, testarea si repararea masinilor electrice, instrumentelor si echipamentelor cum sunt motoare si transformatoare, repararea si testarea bunurilor de consum (aparate de cafea, mixere, cuptoare electrice), instalarea si activarea camerelor de control si a statiilor de control dotate cu circuite electrice, testarea si activarea diferitelor parti ale vehiculelor rutiere si pe sine, masurarea si testarea masinilor electrice, a instrumentelor si echipamentelor, a ansamblelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere, în uzine, unde mediul de lucru poate fi afectat de zgomot. Faptul ca se lucreaza cu obiecte greu de mânuit poate reprezenta o problema.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele uzuale si echipamentele includ diferite instrumente electrice, echipament de testare, sudare, pliere si surubelnite.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Trebuie sa aveti formare profesionala în domeniu, dexteritate manuala, imaginatie tehnica, putere de concentrare si acuratete în munca.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?