Instalator / mecanic electrician

Instalator / mecanic electrician

 Măsurarea conectorului la cablul TV
 Măsurarea conectorului la cablul TV  Conectarea instalației de semnalizare  Controlul tensiunii  Instalarea luminii de urgență  Instalarea unei antene de satelit  Instalarea curentului electric într-o casă veche  Instalarea cutiei de distrubuție

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca instalatorului este de a instala echipament electric, de a pune echipamentul în functiune, de a-l testa si a reconditiona sistemele de distributie cu energie - de exemplu, retele si instalatii de conectare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: selectarea si aprovizionarea cu materiale si echipamente electrice, inclusiv inspectarea lor, în special în cladiri, fabrici, constructii civile sau cladiri si structuri agricole - construirea de sisteme de iluminat public, linii de tensiune, instalatii de furnizare a energiei, semafoare si marcaje stradale luminoase, instalatiile din uzinele electrice, statii de transformare, statii de comutare si alimentare, precum si alte echipamente - instalarea sistemelor de cablu de înalta si foarte înalta tensiune, a sistemelor de control cu si fara contact, alarmelor si unitati de masura cu echipament complet la instalatiile externe, administrarea, testarea si masurarea si întretinerea instrumentelor folosite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în mod normal pe santierele de constructii de tot felul. Se lucreaza adesea cu obiecte si în locuri greu de accesat, iar munca poate solicita lucrul peste program si în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De obicei se folosesc instrumente electrice, de testare, de sudura, de pliere, precum si surubelnite.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Formare profesionala în domeniu, dexteritate manuala, conditie fizica buna, imaginatie tehnica si abilitate de concentrare la locul de munca, rabdare si acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?