Inginer energetician

Inginer energetician

 Controlul operatorilor în timpul funcționării
 Controlul operatorilor în timpul funcționării  Introducerea valorilor în baza de date  Controlul consumului de gaz  Camera arzătorului cu gaz

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatia unui inginer specialist energetician este de a se asigura ca institutia unde lucreaza este alimentata de la sursele de energie necesare (electricitate, gaze, apa) si de a avea grija ca sursele acelei energii sa fie exploatate în deplina siguranta si în mod economicos.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze si sa asigure alimentarea prompta a institutiei de la toate sursele de energie; sa se asigure ca energia pusa la dispozitie este folosita în siguranta si economicos în cadrul institutiei - sa inspecteze instalatiile de alimentare cu energie si sa gestioneze sistemul de control al energiei, daca este necesar - sa repare si sa întretina echipamentul de furnizare a energiei - sa tina înregistrari si evidente cu privire la energia consumata si furnizata, sa calculeze costurile energiei; sa faca analize financiare cu privire la gestionarea energiei, sa faca evaluari economice de posibila economisire a energiei - sa emita propuneri de masuri pentru reducerea consumului de energie - sa se asigure ca reglementarile cu privire la protectia calitatii aerului si a mediului înconjurator sunt respectate - sa ofere iluminatul corespunzator si aer conditionat la locul de munca - sa discute conditiile de alimentare cu energie cu autoritatile în drept.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se face de obicei în birouri si în spatii industriale; în unele cazuri poate exista un nivel crescut de zgomot sau temperaturi înalte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente uzuale de birou (de exemplu, computer), iar în atelierele industriale si în fabrici, inginerul energetician va lucra cu tehnologii de masurat si de automatizare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Absolvirea unei scoli profesionale, liceu, scoli post-liceale sau universitati în domeniul ingineriei electrice sau al ingineriei mecanice, ideal ar fi cu specializare în energetica. Se cere de asemenea pasiune pentru aceasta munca, o buna pregatire, abilitate de lucru cu cifrele si acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?