Farmacist tehnician / asistent de laborator

Farmacist tehnician / asistent de laborator

 În farmacie
 În farmacie  Depozit de produse farmaceutice  Laborator de farmacie  Măcinarea materiilor prime Comandarea de produse farmaceutice și materiale sanitare  Ungerea unei mașini de măcinat  Cântărirea unui ceai de plante Comandarea de produse farmaceutice și materiale sanitare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina farmacistului tehnician de laborator este de a participa la prepararea si, eventual, productia de medicamente, precum si la eliberarea acestora catre pacienti si alti clienti - în parte munca independenta, în parte coordonata de medici si/sau farmacisti.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa elibereze medicamentele prescrise de medic pe baza de reteta sau sa vânda medicamentele care pot fi cumparate fara reteta, sau sa asiste farmacistul în aceste activitati - sa dea explicatii pacientului în legatura cu modul de administrare a medicamentelor si efectele ce pot aparea - sa asiste la pregatirea medicamentelor - sa pregateasca independent produse care nu contin substante puternice - sa pregateasca produse radio-farmaceutice în conformitate cu instructiunile - sa pregateasca medicamentele în conditii de sterilitate - sa administreze stocurile de medicamente si sa se asigure de completarea acestora - sa opereze cu aparatura simpla si cu instrumente simple pentru prepararea medicamentelor - sa pregateasca reactivii în scopul utilizarii lor în laborator - sa faca diferite munci de laborator în pregatirea si eliberarea medicamentelor - sa aiba grija de tehnologia medicala - si sa controleze calitatea medicamentelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Meseria se face mai ales în farmacii, eventual în laboratoare farmaceutice. În mod sigur se ia contact cu diferite substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente cum sunt centrifuge, mixere, sterilizatoare, aparate de racire, cântare, microscoape si altele de acest gen, precum si computer.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De pregatire în domeniu sau absolvirea unei scoli post-liceale cu specializare în teoria si practica farmaceutica. Trebuie sa fiti capabil sa munciti cu precizie, concentrare, încredere, sa aveti o atitudine pozitiva fata de oameni si sa fiti capabili sa lucrati cu acestia.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?
 
Plugin for sound not installed