Ceramist / olar

Ceramist / olar

Verificarea lustrului aplicat unui ulcior înainte de coacere
Verificarea lustrului aplicat unui ulcior înainte de coacere Decorarea unui ulcior de lut

Cine sunt si cu ce se ocupa Ceramistul / olarul prelucreaza produse din ceramica, olarit si vase de faianta precum si alte obiecte, folosind o gama larga de metode.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa modeleze obiectele la roata olarului, prin mulare si cu ajutorul muncii manuale sau sa le finiseze la strung. Materialele cum sunt argila arsa etc. sunt folosite pentru producerea produselor neinflamabile.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere si spatii similare, unde contactul cu mediul de lucru murdar, cu substante chimice si expunerea la temperaturi înalte, toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensilele folosite includ masini si echipament, roata olarului, prese, cuptoare, uscatoare etc. Desi masinile au preluat o mare parte din aceasta munca în zilele noastre, mai exista înca oportunitati pentru prelucrarea de produse manuale, traditionale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti dexteritate manuala si sensibilitate estetica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?