Tehnician / asistent laborator fotografic

Tehnician / asistent laborator fotografic

 Lipirea filmelor pe o bandă de control
 Lipirea filmelor pe o bandă de control  Înfășurarea filmelor în casete mari  Prepararea soluțiilor  Introducerae casetei cu film în aparat  Controlul optic al fotografiilor  Copierea fotografiilor  Prelucrarea diapozitivelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria implica developarea fotografiilor facute de amatori, a portretelor, a fotografiilor de ziar, a celor din industrie si altele.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca developarea, substantele de fixare, baia de procesare a culorilor de pe film, sa faca copii, sa pregateasca copiile sau maririle si micsorarile de fotografii, sa fixeze substantele pe fotografii, sa le usuce cu echipament de uscare manual sau automatizat, sa lucreze cu instrumente de proiectie si copiere, sa retuseze fotografiile, negativele si afisele, sa împacheteze, sa transporte sau sa întocmeasca rapoarte pentru arhivarea acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în laboratoare fotografice, unde se lucreaza cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt masinile semi-automate si automate de developare, de proiectie, de procesare a fotografiilor, copiatoare, uscatoare, unitati de calibrare, taiere etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Scoala profesionala sau curs de calificare în domeniu, sa fiti capabili sa lucrati cu acuratete si ordonat.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?