Fotoreporter

Fotoreporter

 Căutarea de informații despre evenimentul fotografiat - inaugurarea unei expoziții
 Căutarea de informații despre evenimentul fotografiat - inaugurarea unei expoziții  Fotografiere la ședința Consiliului Municipal  Scanarea negativelor fotografiilor pe un computer

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de reporter fotograf este aceea de a fotografia situatii si obiecte care pot fi reproduse apoi în publicatii, ziare, reviste si alte mijloace de comunicare vizuala; fotografiile sunt în legatura, de obicei, cu articole, stiri si alte informatii, sau cu continutul sau forma unor publicatii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca fotografii alb-negru si color cu scopul de a descrie situatia la un moment dat într-o maniera cât mai reala - sa faca fotografii reprezentând momente importante din domeniile politic, sportiv, cultural si altele pentru a fi incluse în ziare si periodice, inclusiv sa coopereze cu jurnalistii implicati - sa lucreze la partea de imagine a publicatiilor - sa proceseze fotografiile pentru reportaje si sa le aseze alaturi de texte - sa faca fotografii de specialitate, daca i se solicita în reportajele de la stiri (de exemplu, fotografii sub apa, de fizica si chimie nucleara pentru înregistrarea fenomenelor invizibile cu ochiul liber, pentru documentatii despre fenomene meteorologice, în domeniul biologiei etc.) - sa faca copii si sa mareasca fotografii, sa developeze filme - sa retuseze negative si pozitive - sa copieze, sa reduca marimea si sa mareasca fotografiile si afise de toate marimile - sa developeze, sa mareasca sau sa reduca intensitatea filmelor - sa pregateasca solutiile de culoare si preparatele lor - sa faca fotografii pentru documente de arhiva si documente istorice - sa asigure securitatea fotografiilor de arhiva si a documentelor - sa mentina contactul cu birourile de presa si cu editurile - eventual sa organizeze propria sa expozitie de fotografii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în medii variate - sali de sedinte, stadioane, în natura si în aer liber, în mediu urban sau rural normal, dar si în locuri periculoase, cum sunt cele unde se tin demonstratii, au loc revolte de strada sau chiar conflicte militare. Conditii de vreme schimbatoare, munca peste program si uneori evenimente periculoase pot reprezenta conditiile de munca.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele de lucru includ în primul rând camere fotografice cu accesoriile lor (trepiede, blitzuri, obiective), precum si echipamente de laborator fotografic.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Un anumit simt al situatiilor, ochi bun pentru aprecierea aspectelor estetice ce urmeaza a fi fotografiate, concentrare, rabdare si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?