Operator masini de frezat

Operator masini de frezat

 Controlul frezării la o freză NC
 Controlul frezării la o freză NC  Atașarea unei mese rotative la o freză  Introducerea piesei în freza verticală  Măsurarea diametrului frezei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca operatorului consta în frezarea diferitelor suprafete de cele mai multe ori plate, prin folosirea masinii de frezat si a altor unelte nerotative în acest sens.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa frezeze parti plate sau în forma de cutie, sa frezeze diferite parti speciale cum ar fi came, dinti de roti dintate, caneluri si cavitati, sa polizeze suprafetele de mari dimensiuni, suprafetele plate, suprafetele înclinate etc., sa taie gauri, sa verifice dimensiunea si acuratetea partilor, sa schimbe cutitele de la masina, sa regleze si sa întretina masina de lucru.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în general în ateliere si fabrici, sau în mici ateliere de servicii unde conditiile de lucru implica lucrul cu grasimi, zgomot puternic si praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Printre cel mai des folosite instrumente sunt masinile de frezat, inclusiv cele simple si/sau cele controlate numeric, inclusiv centrale si unitati de fabricatie cu sisteme automate sau robotizate, masini de masurat, de facut forme, de extras, de taiat, cutite si diferite dispozitive de prindere si strângere care fixeaza lucrarea.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Scoala profesionala sau cursuri cu profil tehnic, imaginatie tehnica, o conditie fizica buna si putere de concentrare la locul de munca.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?