Pompier

Pompier

 Stingerea unui incendiu în pădure
 Stingerea unui incendiu în pădure  Decontaminarea dispozitivelor de protecție de substanțele periculoase după intervenție  Intervenție în subteran cu aparate individuale de respirat  Stingerea unui incendiu cu apă  Stingerea unui incendiu cu spumă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de pompier presupune efectuarea unei game largi de operatiuni de salvare, în special de stingere a incendiilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: - sa stinga incendiile - sa salveze oamenii, animalele si proprietatile din incendii si evenimente neasteptate - sa utilizeze costume de protectie, aparate de respirat, de resuscitat si dispozitive de masurat - sa faca anumite munci de salvare: - sa salveze oamenii din accidente rutiere - sa intervina în momentul scurgerilor de substante periculoase - poate lucra sub apa ca scafandru - sa asigure legatura cu cadrele responsabile de înregistrarea incendiilor - sa supravegheze daca se respecta regulile de sanatate si de protectie si sa solicite un comportament adecvat în timpul operatiunilor de salvare si al altor interventii. Daca un pompier este avansat în grad si ajunge comandant (comandant de brigada de pompieri, comandant de schimb sau de statie de pompieri, în functie de numarul de membri ai brigazii de pompieri), atunci acesta are mai multe îndatoriri, cum ar fi - sa comande brigada în timpul interventiei - sa decida tactica de stingere a incendiilor pe durata interventiilor - sa se documenteze cu privire la modalitatea de stingere a incendiilor - sa faca pregatiri pentru antrenamentul de specialitate si sa asigure permanenta echipelor de interventie subordonate - sa organizeze stagiile practice si câmpul de exercitiu - sa planifice întretinerea echipamentele de stingere a incendiilor. Membrii dintr-un schimb (un schimb dureaza 24 de ore) nu sunt numai pompierii si comandantii brigazilor, ci si mecanicii de pe masinile de pompieri (care opereaza în special sistemele de combatere a incendiilor, cum ar fi autovehicule, rezervoare mobile si scari, dispozitive de salvare si alte aparaturi speciale si mobile pentru interventii si alte actiuni), precum si un inginer (care se asigura în mod expres ca echipamentului de combatere a incendiilor este bine ales si disponibil pentru utilizare).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în diferite cladiri; situatiile de incendiu si alte situatii de pericol sunt cele care implica scurgerea de gaze, inundatii etc. Mediul de lucru este dificil si plin de pericole. Se lucreaza, de asemenea, în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentele si instrumentele folosite sunt stingatoare de incendii, masini de stingere a incendiilor, scari, platforme de ridicare, rezervoare de apa, echipamente de descarcerare etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de pregatire în domeniu, de o exceptionala conditie fizica si aptitudini, o stare buna de sanatate, privire buna si auz fin, de abilitate de reactie rapida, minte agila, abilitate de a improviza, încredere si auto-disciplina.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?