Paznic / portar / agent de pază

Paznic / portar / agent de pază

 Alegerea cheilor înainte de începerea rondului
 Alegerea cheilor înainte de începerea rondului  Înregistrarea numelor vizitatorilor  Comunicarea cu personalul de securitate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de paznic sau de agent de paza este aceea de a pazi cladirile pentru care a fost angajat.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pazeasca cladirile pentru care a fost angajat - sa pazeasca cladirile si facilitatile, sa colecteze taxe si sa emita chitante - sa pazeasca vehicule în parcarile particulare, sa le primeasca, sa colecteze contravaloarea parcarii si sa dea instructiuni unde sa fie parcate acestea - sa pazeasca gradini, parcuri si locuri de joaca - sa inspecteze cladirile si facilitatile însotit de un câine de paza - sa verifice ca barierele mecanice sa nu fie avariate - daca are un câine de paza trebuie sa îl îngrijeasca - sa protejeze cladirile si bunurile împotriva furtului, avarierii, dezastrelor naturale etc. (pe lânga acestea, sa previna incendiile) - sa consemneze tot ce este legat de cladirea sau cladirile pe care le are în paza.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în diferite încaperi, coridoare, sali de motoare sau subsoluri de cladiri care trebuie pazite, sau în fata cladirilor si în jurul acestora. Este necesara munca în schimburi, în conditii de vreme schimbatoare, cu implicatii si riscuri care fac parte din meserie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentele si instrumentele includ un monitor de supraveghere a cladirii de pazit, o lanterna, un transmitator radio, un câine de paza, sau o arma de foc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fiti o persoana de încredere, cu reactii rapide, sa aveti o memorie buna. O practica în domeniu este suficienta, fara alte cerinte de scolarizare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?