Asistent pentru servicii de igienă

Asistent pentru servicii de igienă

 Analiza chimică a unei probe de apă cu conținut crescut de azot
 Analiza chimică a unei probe de apă cu conținut crescut de azot  Pipetarea probelor prelevate  Turnarea probelor centrifugate  Pregătirea substanțelor chimice pentru analiză

Cine sunt si cu ce se ocupa? Asistentul pentru servicii de igiena este un angajat al unei unitati de epidemiologie si igiena. Principalele sale sarcini constau în monitorizarea nivelului curent de igiena în specializarea respectiva, în functie de domeniul aflat în subordine (igiena alimentara, igiena la locul de munca, sanatatea copiilor si a adolescentilor, epidemiologie si altele de acest fel). Preocuparea centrala este sanatatea publica, precum si mentinerea conditiilor de viata sanatoasa. Ca regula, asistentul de servicii de igiena asista doctorii în desfasurarea activitatii lor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: Monitorizarea îndeplinirii reglementarilor privind controlul igienei si controlul epidemiologic - analize epidemiologice la locul infectarii - prelevarea de mostre de la locul infectarii, de la cabinete medicale si alte unitati de acest fel - trimiterea mostrelor la laboratoare specializate - interpretarea rezultatelor testelor de laborator - evaluarea componentelor, facilitatilor si chiar a uzinelor, cu privire la posibilele riscuri la locul de munca - impunerea de penalizari si alte sanctiuni - colectarea si acumularea de date pentru rapoarte si studii epidemiologice, în vederea urmaririi starii de sanatate a populatiei - activitati de consultanta în domeniul igienei si epidemiologiei - organizarea de seminarii si cursuri pentru persoane ce nu lucreaza în domeniul sanatatii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Locul de munca este diferit în functie de specializarea asistentului - uneori în medii nefavorabile (uzine unde este necesara mentinerea igienei la locul de munca, spitale sau alaturi de oameni cu diferite infectii în cazul epidemiilor si altor situatii de acest fel).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Pentru aducerea la îndeplinire a acestei sarcini vor fi folosite birourile dotate cu tehnologie computerizata si tot felul de echipamente si tehnologii auxiliare inspectiei si analizelor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Diploma de bacalaureat si alte certificari de educatie sanitara, precum si absolvirea unor cursuri de formare continua sunt esentiale. În plus, abilitatea de a lucra cu oamenii, rapiditate în luarea deciziilor, îndemânare si responsabilitate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?