Miner

Miner

Conducerea unei locomotive de mină
Conducerea unei locomotive de mină Predarea conducerii locomotivei schimbului următor Conducerea unei locomotive suspendate  Fixarea instalației de siguranță pentru un plafon instabil  Desfacerea tijei de perforare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria unui miner este de a extrage carbunele si alte substante minerale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ desprinderea rocilor, saparea de tuneluri si lucrul în subteran, perforarea carbunelui, scoaterea acestuia si asigurarea peretilor minei si ai tunelurilor, mânuirea echipamentelor si instalatiilor, a instalatiilor de ridicare si de transport, manipularea de carucioare, de echipament minier si de locomotive, întretinerea utilajelor de minerit, constructia si întretinerea instalatiilor de paza contra incendiilor, izolarea peretilor si a barierelor, executarea de operatiuni de puscare în mina, precum si alte munci auxiliare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara atât în mine, la mare adâncime, cât si în cariere, asadar sunt conditii maxime de expunere la praf, temperaturi înalte, zgomot. Se munceste în locuri greu accesibile, în spatii restrânse si în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite echipamente sunt sistemele de sapat, de taiat carbune, ciocane pneumatice, echipament de puscare, locomotive de mina, carucioare, încarcatoare, benzi de transport. Materialul cu care se lucreaza este în special carbunele, roca, solul si alte minerale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De o scoala profesionala în domeniu, conditie fizica buna, reactie rapida, abilitate de lucru în echipa, vedere buna si auz fin. Aveti nevoie de brate si mâini puternice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?