Operator întretinere diguri si baraje

Operator întretinere diguri si baraje

 Operarea mecanismelor ecluzei
 Operarea mecanismelor ecluzei  Operarea ecluzei în traficul modern  Biroul supervizorului șef al digului  Controlul unei hidrocentrale prin telecomandă  Măsurarea debitului de la dig

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de operator de diguri si baraje este de a opera, a întretine si a repara barajele, stavilarele si digurile de pe râuri.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze calitatea apei în rezervoare si afluenti, sa controleze zonele de protectie sanitara, sa faca diferite masuratori si studii si sa tina evidenta rezultatelor. Uneori acestia lucreaza la hidrocentrale mici. Acestia mai întretin vegetatia din structurile de apa si organizeaza executarea lucrarilor în caz de inundatii sau dezastre ecologice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În zonele unde se afla astfel de structuri. Se lucreaza în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, tehnologie pentru masuratori si ustensile specifice muncii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa aveti reactii rapide si cunostinte tehnice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?