Lucrător administrativ

Lucrător administrativ

 Copierea unui text scris la mașină
 Copierea unui text scris la mașină  Trierea hârtiilor curente  Lucrul cu aparatele telefonice  Lucrul la copiator  Scrierea la mașina de scris

Cine sunt si cu ce se ocupa? Datoria unui lucrator administrativ este de a îndeplini o gama larga de activitati auxiliare de birou.

Care sunt îndatoririle postului? Acestea includ: re-dactilografierea textelor - introducerea de date în computer, folosirea editorilor de texte din baza de date, a tabelelor si altor programe specifice - evidenta corespondentei primite sau trimise prin posta electronica - tinând si evidenta întregii corespondente de birou (care uneori poate fi în limbi straine), inclusiv a coletelor precum si pregatirea lor pentru livrare -- întocmirea corespondentei si altor documente importante, directive, reglementari, statute si decrete, precum si cautarea de informatii în cuprinsul acestora dupa caz (numita uneori "îndeplinire a sarcinilor de serviciu") -- folosirea copiatoarelor simple; stenografiere -- întocmirea proceselor verbale la nivel de conducere si în cadrul altor întruniri, inclusiv pregatirea documentatiei si informatiei necesare -- urmarirea ordinii de zi pe cale administrativa, si evidenta înregistrarilor cu privire la îndatoririle respectivei structuri organizatorice, precum si evidenta termenelor de scadenta pentru aceste sarcini -- organizarea de vizite, întruniri cu conducerea si seminarii, inclusiv a protocolului -- îndeplinirea de sarcini operative (ex., gasirea de locuri de cazare, cumpararea biletelor de calatorie, cumpararea de ziare, rezervari pentru mese etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se va desfasura într-un birou sau spatiu adecvat, într-un mediu de lucru confortabil; însa solicitarile pot varia, la cererea superiorilor.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Munca se desfasoara cu ajutorul unui computer, cu tehnologie de ultima ora, telefon, fax, dictafon si copiator.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de abilitati administrative, sa aveti viteza de tastare, sa fiti faamiliarizat cu computerul, în special sa cunoasteti editorii de texte, sa aveti o exprimare corecta, sa cunoasteti regulile comunicarii scrise si regulile de baza ale corespondentei. Se pune accent de asemenea pe puterea de concentrare, precum si pe memorie, rabdare, responsabilitate, punctualitate si corectitudine.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?