Otelar / turnător / prelucrător metale

Otelar / turnător / prelucrător metale

 Evacuarea în matrițele de fontă
 Evacuarea în matrițele de fontă  Evacuare  Cabina de control a prelucrării la cald

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca otelarului consta în productia de otel si alte aliaje din minereu de fier si componente specifice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa zdrobeasca si sa trateze minereul de fier, sa prelucreze minereul de fier, fierul vechi si alte materii prime pentru procesul de obtinere a otelului; sa controleze atât materialele lichide cât si pe cele solide în furnale si convertoare, inclusiv minereurile, aditivii, componentele si alte materiale, sa lucreze cu metalul topit, sa-l toarne în matrice de lingouri cu lingura de turnatorie, sa lucreze la furnale de otel si sa faca aliaje feroase, inclusiv sa controleze cotele de turnare pentru a se obtine diferite grade si tipuri de otel, sa controleze procesele tehnologice complexa din camerele de control si cu ajutorul panourilor, inclusiv productia de otel special si de anumite grade de aliaje.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în uzine metalurgice, de aceea expunerea la conditii de praf, temperaturi înalte si zgomot sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt diferite cuptoare de topire, convertoare, echipament de alimentare si topire, benzi transportoare, concasoare, rezervoare, mori, ustensile manuale de baza - este nevoie de dexteritate manuala si de picioare puternice. Se impune echipament de protectie. Materialele cu care se lucreaza în mod uzual sunt minereul de fier, fierul vechi si diferiti aditivi.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala, sa aveti conditie fizica buna, reactie rapida si sa fiti o persoana disciplinata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?