Otelar

Otelar

 Evacuare
 Evacuare  Baterie de cocs  Furnalist în timpul evacuării  Îmbrăcămintea de protecție a furnalistului

Cine sunt si cu ce se ocupa Cocatorul de la cuptor pregateste si amesteca materiile prime si aditivii pentru productia de otel si aliaje din fier.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa seteze, sa pregateasca si sa regleze masinile care vor lucra pentru diferitele etape ale procesului general de prelucrare a minereurilor sau metalului. Muncitorii verifica minereul de fier, controleaza fluxul de fier topit, se gestioneaza amestecul acestuia cu aditivii precum si metoda de încalzire.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere mari de topire a metalelor si în turnatorii, unde muncitorii sunt expusi la o mare cantitate de praf, temperaturi înalte, zgomot si substante chimice. Se lucreaza în schimburi în mod normal. Unii operatori pot lucra dintr-o camera de control separata.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite furnale de topit metalele, echipamente de alimentare si de topire, benzi transportoare, concasoare, alte masini si echipamente, inclusiv sisteme automatizate si de control cu panourile lor de control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala tehnica în domeniu, sa aveti conditie fizica buna si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?