Operator în industria farmaceutică

Operator în industria farmaceutică

 Stabilirea durității apei - amestecarea eșantioanelor
 Stabilirea durității apei - amestecarea eșantioanelor  Munca într-o cușcă de protecție - înregistrarea rezultatelor măsurătorilor  Verificarea temperaturii soluției  Hidroliza grăsimilor - înregistrarea rezultatelor măsurătorilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de chimist în industria farmaceutica consta în efectuarea de sarcini specializate în productia de medicamente, precum si alte produse medicale si farmaceutice care sunt produse pe principiul reactiilor chimice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: pregatirea de substante chimice si mixturi pentru diferite medicamente - stabilirea cantitatilor individuale ale componentelor farmaceutice; sa mânuiasca si sa regleze diferite linii de productie continua pentru medicamente de uz uman si veterinar, sa mânuiasca si sa regleze masinile de facut pastile, sa mânuiasca si sa regleze masinile de încapsulat, sa lucreze cu echipamentul pentru componentele auxiliare, cum ar fi catalizatoare, siropuri, lichide pentru plasturi si benzi adezive, echipament pentru producerea de preparate solide si lichide în concentratii specifice si asa mai departe. Munca implica controlul si coordonarea unei munci complexe si a procedurilor de procesare la un nivel înalt de acuratete a masuratorilor, înregistrarilor si reglarilor de ex. în productia de antibiotice, barbiturice etc., inclusiv controlul de la distanta al unor astfel de procese.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în principal în fabricile si laboratoarele chimice si cele farmaceutice, unde expunerea la substante chimice este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentul tipic folosit este masina de prelucrare a substantelor chimice, linii de fabricatie, centrifuge, mixere, sterilizatoare, unitati de racire, cântare, microscoape si alte instrumente de masurat, precum si computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Pentru a fi eligibil pentru aceasta meserie aveti nevoie de pregatire de muncitor calificat în domeniu, precizie, concentrare la locul de munca si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?