Lucrător / operator la spălătorie si curătătorie

Lucrător / operator la spălătorie si curătătorie

 Curățarea filtrului mașinii de spălat
 Curățarea filtrului mașinii de spălat  Primirea rufelor murdare - discuție cu clientul  Setarea programului de spălare  Prespălarea petelor vizibile  Introducerea detergentului în mașina de spălat

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui lucrator la spalatorie si la curatatorie este de a curata chimic, de a spala si de a calca asternuturi, lenjerie si alte haine si produse textile.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa selecteze cele mai potrivite procese de spalare si curatare chimica pentru tipurile de textile si sa stie cum au fost patate si murdarite sa manipuleze echipamentul de curatat chimic, masinile de spalat, de stors, centrifugele si cele de calcat lenjerie, haine, covoare, tapiterii si alte produse similare, precum si sa îndeparteze petele, prin folosirea detergentilor si substantelor chimice speciale, sa curete covoare groase, sa pregateasca pentru vopsire si finisare articole din piele si din piele de caprioara dupa curatarea chimica, sa inspecteze lucrurile înainte, în timpul si dupa procesele de spalare si curatare chimica.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în unitati de curatatorie, unde sunt conditii de zgomot, temperaturi înalte si expunere la substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite echipamente sunt masinile de spalat si de curatat, cuptoarele de uscat si alte echipamente si mecanisme folosite pentru curatarea, spalarea si calcarea rufelor, inclusiv curatarea chimica, albirea si agenti de tratament împotriva moliilor, solventi si alte substante chimice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fiti calificati în meseria aceasta, sa aveti rabdare si sa aveti o privire buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?