Operator masini în uzină chimică (metale neferoase)

Operator masini în uzină chimică (metale neferoase)

Cine sunt si cu ce se ocupa Operatorul care lucreaza pe masinile din uzina chimica în productia de metale neferoase pregateste si completeaza stocul (cum ar fi mixtura de materii prime si elemente de aliaje), pentru prelucrarea metalelor neferoase si a aliajelor acestora.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa controleze procesele chimice ale acestor materiale (cum sunt extractia prin flotatie, precipitatiile, evaporarea, rafinarea etc.). Acestia efectueaza si lucrari de reparatii minore si de întretinere la echipamentul de productie folosit în cadrul acestor procedee.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În uzine metalurgice mari, unde expunerea la murdarie, zgomot, substante chimice si temperaturi înalte este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, linii de productie automatizate, echipament si instrumente de control automate.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea de baza pentru aceasta meserie consta în curs de calificare în domeniu precum si abilitatea de a reactiona rapid.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?