Operator în industria petrolului si petrochimică

Operator în industria petrolului si petrochimică

Cine sunt si cu ce se ocupa Operatorii din industria petrolului monitorizeaza si lucreaza în uzinele de prelucrare a petrolului si petrochimice si monitorizeaza, regleaza si întretin unitatile si echipamentul de prelucrare din aceste uzine.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa controleze procesarea petrolului brut / titeiului / combustibilului greu cu ajutorul echipamentelor mari si a celor care prelucreaza separat acest produs. Acestia pot sa preleveze esantioane, sa faca teste, sa regleze echipamentul, sa înscrie date si, în general, sa monitorizeze procesul de fabricatie respectiv. Pot executa lucrari de întretinere la echipamentul de productie folosit.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în rafinarii si uzine chimice unde expunerea la substante chimice si la temperaturi înalte este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, linii de productie automatizate, echipament si instrumente de control automate.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea de baza pentru aceasta meserie consta în curs de calificare în domeniu precum si abilitatea de a reactiona rapid.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?