Fermier / crescător de animale

Fermier / crescător de animale

 Evidența oilor
 Evidența oilor  Marcarea puilor  Tratarea unei oi  Mulsul  La incubator

Cine sunt si cu ce se ocupa Fermierul crescator de animale este acea persoana care se ocupa de cresterea vacilor, a porcilor si a altor animale de ferma.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa cântareasca hrana pentru vaci, porci si alte animale de ferma, sa le ofere hrana, sa curete grajdurile si cocinile, sa aiba grija de starea de sanatate a animalelor, sa aiba grija de ele în general sau sa apeleze la un veterinar în cazul în care este necesar.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În grajduri, staul, cocini sau alte adaposturi pentru animalele de ferma cum sunt grajduri de vite, cocini pentru porci sau herghelii etc. Se lucreaza cu multa murdarie, în mediu cu mirosuri neplacute, în conditii de vreme schimbatoare, în contact cu par de animal (care poate provoca uneori alergii), si este necesar sa începeti lucrul foarte devreme dimineata.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte uzuale si echipament cu care se lucreaza la ferma cum sunt lopeti, sape, tractoare, roabe, masini de ridicat, vase pentru hrana sau echipamente agricole similare precum si masini automate sofisticate pentru întretinerea adaposturilor unde se hranesc animalele. Cresterea animalelor impune si folosirea de echipament special pentru inseminarea animalelor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu si sa aveti reactii rapide. Sa aveti o atitudine pozitiva fata de animale si sa aveti agilitate fizica si conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?