Îngrijitor animale laborator

Îngrijitor animale laborator

 Aducerea unui iepure la laborator pentru experiențe
 Aducerea unui iepure la laborator pentru experiențe  Verificarea stării de sănătate a unui hamster  Pregătirea vaccinului înainte de injectare  Spălarea adăpătoarelor automate pentru animalele de laborator

Cine sunt si cu ce se ocupa Îngrijitorul animalelor de laborator este muncitorul care hraneste, creste si are grija de animalele tinute în scopuri de experimente si de laborator.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa cântareasca dozele de hrana pentru animalele tinute în scopul experientelor de laborator, sa le hraneasca si sa le curete custile, sa monitorizeze starea de sanatate a animalelor, sa aiba grija în general de ele, sau sa cheme un veterinari la nevoie. Îngrijitorul cu mai multa experienta poate lua parte si la experimentele stiintifice facute pe animale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În interiorul facilitatilor care gazduiesc astfel de animale pentru experimente; se lucreaza în mirosuri neplacute si în contact cu par de animale (care provoaca uneori alergii). Toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente diferite si specifice din punct de vedere tehnic pentru experimente pe animale, daca îngrijitorul lucreaza într-un laborator sau o institutie de experimentare, însa grija de zi cu zi pentru animale solicita echipamente si instrumente mai simple pentru curatenie si administrarea hranei.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu. O anumita pregatire sau calificare stiintifica sunt de dorit. Aveti nevoie sa dati o atentie deosebita detaliilor si sa tineti evidente exacte.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?