Îngrijitor animale de serviciu

Îngrijitor animale de serviciu

 Radiografierea labei unui câine
 Radiografierea labei unui câine  Prietenia dintre crescător și câine  Înainte de plecarea la dresaj - aplicarea zgardei  Distribuirea hranei uscate în farfurioare

Cine sunt si cu ce se ocupa Îngrijitorul animalelor de serviciu are de obicei grija de animalele care îndeplinesc anumite servicii, cum sunt câinii, caii si uneori alte animale de munca.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa cântareasca dozele de hrana pentru animalele tinute pentru serviciu sau munca, sa le hraneasca si sa le curete custile, sa monitorizeze starea de sanatate a animalelor, sa aiba grija în general de ele, sau sa cheme un veterinari la nevoie. Poate scoate animalele din adapost pentru exercitii zilnice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În grajduri, staule, custi sau alte adaposturi pentru animalele de serviciu si în aer liber atunci când scoate animalele la exercitiu. Se lucreaza cu diverse tipuri de murdarie, în mediu cu mirosuri neplacute, în conditii de vreme schimbatoare, în contact cu par de animal (care poate provoca uneori alergii).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte si echipament pentru administrarea hranei si asigurarea curateniei animalelor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu si sa aveti o atitudine pozitiva fata de animale.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?