Îngrijitor animale în grădina zoologică

Îngrijitor animale în grădina zoologică

 Îndepărtarea excrementelor de ponei
 Îndepărtarea excrementelor de ponei  Curățarea cuștii gorilelor  Distribuirea hranei pentru manguste  Adăparea cerbilor siberieni

Cine sunt si cu ce se ocupa? Îngrijitorul sau crescatorul de animale de la gradina zoologica are grija de animalele salbatice care sunt tinute în custi speciale cum sunt cele din parcurile zoologice sau din alte facilitati.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa aiba grija de animale, sa le curete custile, sa le pregateasca hrana si sa le-o distribuie, sa ajute la nasterea puilor de animale. Îngrijitorii care au o experienta mai îndelungata controleaza si supravegheaza înmultirea animalelor (în special a celor exotice sau a speciilor pe cale de disparitie).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general în gradini zoologice sau statiuni de crestere; contactul cu murdarie si par de animale (care pot provoca uneori alergii) este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte si echipament pentru administrarea hranei si asigurarea curateniei animalelor.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti atitudine pozitiva fata de animale si reactii rapide. Pentru a lucra la un nivel superior în programul de înmultire a animalelor aveti nevoie de studii superioare, de exemplu în domeniul zoologiei.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?