Instalator

Instalator

 Construirea unei garnituri de conductă
 Construirea unei garnituri de conductă  Branșarea unei conducte de canalizare  Conectarea echipamentelor industriale de bucătărie  Repararea filtrului unui puț  Montarea instalațiilor sanitare  Îndoirea unei țevi  În atelier  Instalarea țevilor de apă caldă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui instalator consta în pregatirea, turnarea, testarea, repararea si reconstruirea sistemelor de tevi (de apa si de gaze) precum si a sistemelor de scurgere si a altor echipamente, care au legatura cu aceste sisteme (cum sunt de exemplu racorduri, valve, cazi de baie, vase toaleta, dispozitive cu gaz etc.)

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ în special: sa taie, sa îndoaie si sa sudeze tevile, sa taie capetele acestora, ma dea gauri pentru tevile care trec prin pereti, sa instaleze, sa înlocuiasca si sa repare tevaria, îmbinarile si garniturile acestora (de exemplu, racorduri, valve, cazi de baie, vase de toaleta, instalatii de gaz etc.) în locuinte si în alte cladiri, sa instaleze si sa regleze instalatiile de gaz, sa repare si sa întretina aceste instalatii, sa verifice presiunea si scurgerile de gaze prin metode de testare specifice, sa instaleze, sa repare si sa întretina sistemele si echipamentele de service de la uzinele si laboratoarele chimice etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca de desfasoara de obicei în interiorul sau în exteriorul cladirilor si al santierelor de constructii, în locuinte, uzine, ateliere si laboratoare, unde sunt conditii neplacute, cum ar fi murdarie, grasimi, obiecte la care este greu de ajuns si uneori conditii schimbatoare de vreme.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentele uzuale sunt scule de instalatie si alte echipamente de sudura (menghine, chei de piulite / buloane, instrumente de taiat tevi, fierastraie), baroase, ustensile de masurare a presiunii. Aveti nevoie de asemenea de dexteritate manuala. Metalele sunt materialele cu care se lucreaza în general, înlocuite din ce în ce mai des de plastic.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, de dexteritate manuala, de imaginatie tehnica, de viziune în spatiu, de încredere si acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?