Functionar la investitii

Functionar la investitii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui functionar de investitii este aceea de a administra investitiile (cum sunt cele din constructiile de ateliere, de cladiri, de linii de productie automate sau toate operatiunile unei firme, retele de computere, sisteme de irigatie etc.), facute de alte societati (furnizori).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - sa întocmeasca planul de investitii în raport cu strategia de afacere, cea financiara, de productie sau operationala, tehnica si economica a organizatiei - sa stabileasca maniera implementarii investitiei - sa supravegheze resursele financiare - sa coordoneze stadiile de pregatire a proiectului, finantarea lui, pregatirile tehnice si operative - sa coordoneze munca furnizorilor investitiei si a altor organizatii participante, asigurându-se ca acestia îsi îndeplinesc toate obligatiile pâna la termenele scadente - sa pregateasca bugetul pentru stadiile investitiei si sa calculeze costurile respective - sa se preocupe de reglementarile de planificare si de procedurile de aplicare precum si de receptia lucrarii, inclusiv sa tina dosare cu documentele investitiei.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în birouri sau spatii similare, unde conditiile de munca sunt relativ confortabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai uzuale sunt tehnologia computerizata, telefonul, faxul, precum si exprimarea verbala libera.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate, o specializare sau o scoala medie cu profil în investitii (în acest caz, se solicita cunostinte economice suplimentare) sau sa fi terminat studii în economie (în acest caz se solicita cunostinte cu privire la investitii), precum si talent de a negocia cu oamenii, meticulozitate si abilitati organizatorice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?