Macaragiu

Macaragiu

 Ungerea rulmenților pe un turn
 Ungerea rulmenților pe un turn  Demontarea unei macarale  Încărcarea unui vas  Macarale pe un șantier  Macara pe pod rulant într-un depozit de piese din oțel  Vedere din cabina macaragiului  Verificarea cablului de ridicare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui macaragiu consta în transportarea diferitelor greutati de la un loc la altul, prin folosirea unei macarale si a altor echipamente de ridicat, sau lucrul pe diferite macarale de constructie, alaturi de elemente de operare si semnalizare manuala si/sau prin telefon sau alte mijloace de comunicare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa ridice greutatile prin folosirea diverselor cârlige, frânghii, lanturi speciale pentru ridicarea si manipularea încarcaturilor catre alte destinatii dorite, sa ajute la demontarea si la transportarea macaralelor / echipamentelor de ridicat, sa urmareasca siguranta operatiunii, precum si amplasarea macaralelor / a echipamentelor de ridicat în conditii de vreme schimbatoare, pe perioada orelor de program si în afara acestora, sa asigure întretinerea elementara a acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de regula în interiorul sau exteriorul cladirilor sau pe santiere de constructii, în uzine si în instalatii de transport, precum si la locurile de munca unde se impune ridicarea si manipularea de încarcaturi grele. Sunt de asteptat expunerea la conditii de vreme schimbatoare si la zgomot / praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Uzual se folosesc echipamente de control pentru diferite tipuri de macarale si elevatoare, precum si echipament si ustensile manuale pentru întretinerea lor curenta.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de specializare în domeniu, sa fi trecut de testul de manipulare si întretinere macara; aveti nevoie de asemenea de abilitatea de a va concentra la locul de munca, de reactii rapide, auto-disciplina, seriozitate, viziune spatiala, o vedere buna si un auz bun.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?