Pietrar / zidar

Pietrar / zidar

 Lucrul la panourile de piatră prefabricate
 Lucrul la panourile de piatră prefabricate  Sculptarea literelor pe o piatră funerară  Prelucrarea unei pietre funerare în atelier  Restaurarea unor lucrări din piatră  Lucrul cu dalta și ciocanul  Lucrul la literele în relief  În atelierul unui pietrar  Montarea plăcilor de marmură ale fațadei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui zidar consta în modelarea sau tratamentul produselor din piatra.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa colecteze si sa taie piatra - sa execute si sa adapteze pietrele funerare - sa finiseze blocurile de piatra, piatra folosita la pavaje si alte produse din piatra - sa îmbine peretii de zidarie - sa produca componente ceramice pentru constructii de cladiri - sa faca munca de finisaj folosind tehnica zidariei - sa sculpteze în piatra inscriptii si sa faca alte decoratiuni pe piatra - sa execute si sa realizeze tratamentul de suprafata al oricaror produse complicate de zidarie pentru industria de constructii de cladiri, compatibile ca stil, decoratie figurativa si monumentala (sa lucreze balustrade complicate cu decoratiuni bogate, capiteluri si postamente pentru coloane, fântâni arteziene si garguie, console etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei ateliere de zidarie dar si în aer liber în timpul instalarii sau modificarii produselor de zidarie. Mediul poate fi foarte plin de praf si zgomot si se poate lucra în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite unelte sunt ciocane, baroase, topoare, si masini de polizat si de gaurit. Aveti nevoie de dexteritate manuala. Materialul cu care se lucreaza este piatra.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, simt estetic si artistic si abilitati pentru lucrul manual/mestesuguri, inventivitate si creativitate, rabdare si o conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?