Operator video

Operator video

 Filmarea de pe un stativ a unui decor pregătit
 Filmarea de pe un stativ a unui decor pregătit  Acțiune dinamică având camera pe umăr  Cameraman examinând decorul prin monocular  Cooperarea între cameraman și o actriță  Reflectând la modul de iluminare a scenei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui operator video este de a înregistra pe video diferite filme si productii de televiziune, în functie de intentiile regizorului.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ - sa faca reportaje si filme TV direct la fata locului - sa hotarasca conceptul artistic al cadrelor de filmare prin selectarea mijloacelor de expresie în conformitate cu stilul si calitatea tehnica a filmului - sa aleaga exterioarele si sa pregateasca interioarele în conformitate cu conceptia filmului - sa mute camera de luat vederi pe perioada filmarilor la indicatiile regizorului (care se dau prin casti) - sa aleaga cele mai bune unghiuri de filmare chiar în timpul filmarii - sa asigure o lumina si o imagine cât mai fidela a lucrurilor filmate - sa faca, acolo unde este necesar, filmari cu cabina suspendata, adica de pe macara - sa-si coordoneze operatiunile de filmare cu ceilalti operatori video, cu asistentii de operator video si cu inginerii de lumina - sa dea sfaturi regizorului cu privire la efectele vizuale. Munca unui asistent al unui operator video este aceea de a ajuta pe seful operator video la filmarile diverselor productii de film si de televiziune.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în studiouri de filmare sau în aer liber - în functie de scenariu, sau în alte medii. Se poate lucra în conditii de vreme schimbatoare iar deplasarile pe perioade lungi sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt diverse tipuri de camere de luat vederi, macarale, platouri mobile si efecte luminoase.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate cu specializarea în productia de film sau operatorie; de asemenea aveti nevoie de talent si de un interes autentic pentru fotografiere si înregistrare pe camera video, abilitati creatoare, simt estetic, rabdare, putere de concentrare, reactie rapida, vedere si auz bun.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?