Căpitan de navă

Căpitan de navă

Comanda pornirii motoarelor la toată capacitatea
Comanda pornirii motoarelor la toată capacitatea Manevrarea navei pentru ieșirea din port Pe puntea de comandă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Capitanul de nava comanda echipajul de pe navele fluviale sau maritime si supravegheaza toate operatiunile de pe o nava, inclusiv încarcarea, descarcarea si transportul marfii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa raspunda de securitatea navei, a echipajului, a pasagerilor si a încarcaturii. Îl reprezinta pe proprietarul navei în porturile straine, în tarile unde circula vaporul.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe fluvii, mari sau oceane. Se lucreaza în conditii de vreme schimbatoare si cu perioade lungi de deplasare departe de casa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Sisteme de control si de navigatie si alte instrumente.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sau o universitate sau facultate, sa aveti o sanatate perfecta, calitati de organizator, de a comunica cu echipajul, sa va puteti exercita autoritatea si sa fiti o persoana decisa. Capitanul de nava care circula pe fluviu trebuie sa treaca un examen de navigator (în functie de marimea vasului); capitanul de vapor care circula pe mare sau pe oceane trebuie sa aiba o experienta de cel putin doi ani ca ofiter de nava si sa fi trecut un examen international în acest sens si sa vorbeasca limba engleza.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?