Confectioner de pensule / perii

Confectioner de pensule / perii

 Construirea periilor rotative - fixarea perilor
 Construirea periilor rotative - fixarea perilor  Fixarea perilor la bancul de lucru  Perforarea orificiilor pentru fixarea rădăcinilor perilor  Fixarea periilor la margine  Tunderea cu foarfeca  Cântărirea perilor  Egalarea periilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Confectionerul de pensule este specializat în productia de pensule rigide, pensule pentru pictura, pensule fine, maturi, perii tehnice si perii rotunde, precum si periile de sârma.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca materialul, sa aranjeze straturile, sa amestece, sa combine, sa lipeasca, sa degreseze, sa spele, sa decoloreze - sa taie parul de cal si alte fibre artificiale în perisori scurti - sa pregateasca mixturile pentru prototipurile de pensule - sa preseze si sa coasa manual maturi - sa acopere pensulele cu rasini, sa le cimenteze si sa vulcanizeze periile si maturile - sa puna mânere la pensule si la maturi - sa faca perii din sârma, perii rotunde, cilindrice si rulouri - sa finiseze sârma, sa faca spirale din sârma pe calandru, sa preseze si sa modeleze miezul pentru periile tehnice (roti) - sa faca perii disc si perii spiralate mai complicate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în ateliere de confectionat perii unde se lucreaza în zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite sunt masini de pieptanat, de scamosat, de despicat, de vopsit precum si alte masini cum sunt taietoare, dispersoare, strunguri, freze, alaturi de instrumente manuale. Materialul folosit este de obicei lemnul, parul de cal, sârma si materialele plastice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de pregatire în domeniu, abilitati de lucru manual si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?