Ceramist

Ceramist

 Roata olarului
 Roata olarului  Prelucrarea fundului  Munca la presă  Decorarea plastică  Prelucrarea ceramicii utilitare  Modelarea ciocului  Decorarea suprafeței prin întinderea glazurii  Decorarea prin pictare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Ceramistul se ocupa cu productia de ceramica.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: executarea matritelor de ghips - sa prepare mixturi si glazuri din ceramica - sa produca, sa modeleze, sa asambleze, sa glazureze si sa arda produsele ceramice destinate unor scopuri casnice, sanitare si decorative, precum si produse ceramice cum sunt cani, halbe, platouri, farfurii, boluri de zahar, borcane, scrumiere, chiuvete, boluri pentru toalete, tevi, rezematoare pentru picioare, bideuri, sifoane, suporturi pentru hârtia igienica, figurine umane si de animale etc.) - sa lucreze cu roata olarului - sa preseze produsele de ceramica în prese de ceramica - sa preseze produse de ceramica compozite, care fac parte dintr-un ansamblu final - sa arda produsele de ceramica în cuptoare - sa ataseze manual componente cum ar fi toarte - sa retuseze produsele din ceramica (exemplu sa îndeparteze partile în plus, sa finiseze jonctiunile etc.), si sa le dea forma finala - sa inspecteze produsele finite, sa înregistreze defectele aparute si cauzele care au dus la acestea.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere ceramice, unde zgomotul, praful si mediul poluant precum si mirosul de substante chimice sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc masini de macinat, mixere, masini de curatat, roata olarului, linii de productie semiautomate si automate, cuptoare, masini de decorat, ustensile pentru desen si pictura, cutite, ace si alte ustensile fine. Materialul cu care se lucreaza este ceramica sau portelanul.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, talent, simt estetic, inventivitate, creativitate si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?