Bibliotecar

Bibliotecar

 Evidenta cartilor
 Evidenta cartilor  Eliberarea unui permis de cititor  Serviciul de informatii si împrumut  Elaborarea fiselor catalogului  Inserarea fiselor de cartoteca în catalogul sistematic  Cautarea cartilor comandate  Lucrul cu dispozitivul de citit microfilme  Pregatirea cartilor pentru transport

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui bibliotecar este de a pune la dispozitii servicii si de a conduce un sistem de informare în bibliotecile publice si în centrele de informare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa descopere ce îi intereseaza pe cititori, sa selecteze cartile, revistele si alte publicatii care apar pentru biblioteca - sa achizitioneze publicati, sa stabileasca contacte cu editurile - sa tina cataloage ale publicatiilor din librarie - sa tina înregistrari de documentare cu privire la anumite publicatii sau articole cu ajutorul computerului, sa stabileasca sistemul de informatii în cadrul bibliotecii - sa ofere servicii de consultanta pe baza solicitarilor cititorului sau a unei probleme (nu întotdeauna exprimata clar) - sa împrumute carti - sa întocmeasca bibliografii de literatura de specialitate, sa tina biblioteci cu o anumita specializare tehnica.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în biblioteci si în centre de informare; uneori se lucreaza în librarii unde accesul este îngreunat - exemplu rafturi înalte etc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc computere, cataloage, copiatoare si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii medii sau liceul, sa aveti abilitate de lucru sistematic, minte agila, abilitate de a învata, o memorie buna, un comportament si o tinuta cultivata, talent de a lucra cu oamenii. În anumite cazuri se solicita studii superioare - cu specializare în biblioteconomie si stiinta informatiei.

Ocupatii înrudite
Selectati aceasta ocupatie Doriti sa introduceti aceasta ocupatie în pachetul de ocupatii special selectate?
 
Plugin for sound not installed