Vânzător la licitatie

Vânzător la licitatie

Licitație
Licitație Licitație tablouri Licitație tapiserii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Vânzatorul la licitatie este persoana care vinde diferite produse si bunuri de valoare la licitatii (cum sunt antichitati, bunuri de colectie, obiecte istorice, vinuri vechi, dar si cladiri întregi etc.). Pot fi contactati pentru estimarea valorii unor obiecte înainte de vânzare si pentru stabilirea pretului de începere a licitatiei (se aseamana cu meseria de "evaluator"). Unii vânzatori la licitatii pot vinde cirezi la piata pentru macelari si fermieri.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa anunte pretul de start al licitatiei si, pe baza interesului participantilor, fie sa-l creasca, fie sa-l descreasca, pâna când vinde acel produs unei singure persoane dornice sa plateasca acel pret. Se îngrijeste de partea administrativa a vânzarii si a bunurilor expuse la licitatie. Estimeaza valoarea înainte de vânzare si stabileste pretul de pornire, convenit cu proprietarul (evaluatorul).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament uzual de birou, ciocanul vânzatorului la licitatie, propria voce.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de licitatie precum si în birouri sau spatii similare. Daca este implicat în evaluare, poate calatori pentru a viziona piesele supuse vânzarii si pentru a le evalua. Vânzatorii de cirezi sunt mai putin favorizati în ce priveste conditiile de munca, adesea fiind obligati sa lucreze în murdarie si în aer liber.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, sa aveti o pregatire în domeniu, abilitate de a negocia cu oamenii, sa aveti o tinuta si o conduita adecvata, sa aveti o voce si un timbru clar în caz de licitatii cu public larg, sa aveti cunostinte despre produsele puse în vânzare, sa puteti face calcule matematice, sa aveti abilitatea de a reactiona rapid.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?