Avocat comercial

Avocat comercial

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui avocat comercial este de a apara interesele clientilor în procesele legate de afaceri sau de activitatile comerciale. De obicei acesta este angajat de o firma de avocatura sau are propria sa firma de avocatura unde are alti angajati avocati, sau poate fi jurist independent. Pot fi co-proprietari sau parteneri ai unei firme de avocatura. Fie reprezinta clientii care-l contacteaza contra unui onorariu, fie pe baza de contracte pe termen lung cu mai multi clienti (de obicei organizatii).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze problemele juridice ale clientilor (de obicei companii, institutii sau guvern) care se adreseaza avocatului comercial, sau pe care îi reprezinta pe baza unui contract - sa ofere consultanta clientilor pentru a evalua anumite situatii, cu privire la remediile legale precum si sansele de câstig - sa sfatuiasca clientii cu privire la posibila rezolvare a problemelor lor fara judecata - sa le recomande solutiile adecvate fata de cealalta parte sau alte organisme sau institutii - sa reprezinte clientii în negocieri cu partea adversa, si cu orice alte persoane fizice, societati sau institutii implicate, în vederea obtinerii celui mai bun rezultat pentru client, sa foloseasca optiunile de solutionare de litigii pe cale amiabila - sa apere interesele clientilor în disputele cu alte organizatii sau institutii (inclusiv cu cele straine), sau în raport cu guvernul sau alte persoane individuale - sa apere firmele si institutiile acuzate de încalcarea legii - sa faca demersurile legale necesare în domeniul protectiei drepturilor industriale în tara si în strainatate - sa reprezinte clientii la semnarea contractelor - sa redacteze scrisori si cereri în numele clientilor - sa conduca operatiunile unei firme de avocatura.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în spatii de birou, în sali de tribunal unde mediul de lucru este relativ confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Primordial se foloseste exprimarea verbala, precum si tehnologia computerizata, telefonul, faxul si alte echipamente de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate de drept, abilitate de a va concentra si a face judecati rationale rapide, sa puteti improviza, sa evaluati corect situatia data, talent de a lucra cu oamenii, de a va formula corect si la obiect ideile; maniere si tinuta elegante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?